مصاحبه با آقای رضا راد مدیر سایت میهن وردپرس

از یک اتاق ۱۶ متری تا یک کسب و کار موفق: گفتگو با رضا حسنی راد موسس میهن وردپرس

کافه گفتگو
زمان مطالعه: 14 دقیقه
4.7/5 - (4 امتیاز)

با سلام و احترام خدمت آقای رضا راد،ابتدا از شما برای پذیرش دعوت ما جهت انجام این مصاحبه و به اشتراک‌گذاری تجربیات و نظرات ارزشمندتان با ما تشکر می‌کنیم. سایت میهن وردپرس به عنوان یکی از منابع معتبر و محبوب در زمینه وردپرس، همواره تاثیر زیادی در جامعه وب‌سایت‌های وردپرس ایران داشته است. در این مصاحبه، قصد داریم با شما درباره تجربیات شخصی‌تان، روند رشد و موفقیت سایت، و چشم‌اندازهای آینده صحبت کنیم. امیدواریم که این گفتگو بتواند اطلاعات مفیدی را برای خوانندگان و علاقه‌مندان به دنیای وردپرس فراهم کند.

سایت میهن وردپرس به مدیریت آقای رضا راد
تصویر وب سایت میهن وردپرس به مدیریت آقای رضا راد

کافه گفتگو : جناب آقای رضا راد خیلی خوش آمدید . خوشحالم که میهمان امروز کافه گفتگو هستید لطفا بیوگرافی کوتاهی در مورد خودتون بفرمایید .

آقای رضا راد : سلام به شما و کاربران سایت ای بازی! من رضا راد هستم، متولد ۱۳۷۵ و ۲۸ سالمه. توی حوزه وردپرس و طراحی سایت فعالیت می‌کنم و مدیر وب‌سایت میهن وردپرس هستم. میهن وردپرس یکی از قدیمی‌ترین و اولین سایت‌ها در زمینه آموزش طراحی سایت توی ایرانه. ما نزدیک به ۹ ساله که توی این حوزه فعالیم و حدود یک ماه دیگه میشه دقیقاً ۹ سال که به افراد یاد می‌دیم چطور سایت خودشون رو راه‌اندازی کنن یا چطور تبدیل بشن به یه طراح سایت و از این راه کسب درآمد کنن.

در کنار میهن وردپرس، چندتا بیزنس دیگه هم دارم که همشون به‌صورت وب‌سایت فعالیت می‌کنن. اینا پلتفرم‌های آنلاین هستن که خدمات مختلفی رو به کاربرا ارائه می‌دن. مثلاً سایت‌هایی تو حوزه ملک داریم، تو حوزه طراحی سایت که همون میهن وردپرس هست، یه سایت هوش مصنوعی به نام “هوشینا”، و همینطور یه پلتفرم فروش و چت آنلاین که داریم راه‌اندازی می‌کنیم به اسم “چتینا”. علاوه بر این‌ها، چندتا وب‌سایت دیگه هم هست که هرکدوم تو حوزه‌های مختلفی فعالیت دارن، چه توی ایران و چه تو کشور امارات.

البته سایت‌هایی که تو امارات فعالیت می‌کنن، فقط محدود به امارات نیستن و به‌صورت بین‌المللی به کشورهای مختلف دنیا خدمات ارائه می‌دن. میشه گفت تقریباً تو سرتاسر دنیا داریم خدمات آنلاین ارائه می‌کنیم از طریق این وب‌سایت‌ها.

سوالات:

کافه گفتگو : آقای رضا راد چطور تصمیم گرفتید سایت میهن وردپرس را راه‌اندازی کنید و چه چالش‌هایی را در مراحل اولیه تجربه کردید؟

آقای رضا راد : من از سال ۸۹ تا ۹۴ به مدت ۵ سال به‌عنوان طراح سایت کار می‌کردم و توی این مدت، پروژه‌هایی که مشتریا داشتن رو انجام می‌دادم و تحویل می‌دادم. همه این پروژه‌ها با وردپرس بودن. مشکلی که وجود داشت این بود که مشتریا نمی‌دونستن چطوری با وردپرس کار کنن و همیشه تو کار باهاش به مشکل می‌خوردن. همین موضوع باعث شد که من تصمیم بگیرم یه سایت راه بندازم به اسم میهن وردپرس. این سایت اولش برای یه سال فعالیت می‌کرد و آموزش‌های رایگان می‌ذاشت برای کسایی که سایتشون رو تحویل گرفته بودن و نمی‌دونستن چطور باهاش کار کنن.

توی این سایت یه دوره رایگان به نام “صفر تا صد آموزش وردپرس” داشتیم که مشتریا با اون دوره می‌تونستن وردپرس و کار با سایتشون رو رایگان یاد بگیرن. بعد از یه مدت، بازدید سایت خیلی زیاد شد و استقبال زیادی ازش شد. همین باعث شد که من کار اصلی‌م یعنی طراحی سایت رو کنار بذارم و تمرکزم رو بذارم روی آموزش وردپرس.

این وب‌سایت حدود ۶ ماه بدون هیچ درآمدی فقط آموزش‌های رایگان تو حوزه وردپرس ارائه می‌کرد. بعد از اون، تصمیم گرفتم که علاوه بر آموزش رایگان، یه سری دوره‌ها و فایل‌های مورد نیاز مدیرای سایت‌ها رو هم در اختیارشون بذارم. به مرور به این نتیجه رسیدیم که بهتره به سمت آموزش افرادی بریم که حتی نمی‌دونن طراحی سایت چیه و چطور سایت راه بندازن.

هدف این بود که یاد بگیرن خودشون برای خودشون سایت راه‌اندازی کنن و نیازی نباشه که هزینه‌ای به طراح سایت بدن. یا اگه قصد دارن از طراحی سایت کسب درآمد کنن، بتونن ساخت سایت با وردپرس رو یاد بگیرن و برای خودشون درآمد داشته باشن.

این سیستم کم‌کم تکمیل شد و ایده‌ای که داشتیم هم به مرور شکل گرفت. از همون اول مشخص نبود که دقیقاً چه مسیری رو قراره بریم. مثل یه جوونه که رشد می‌کنه، ما هم کم‌کم شروع به رشد کردیم و بعد بهش شاخه دادیم. نتیجه شد همین میهن وردپرسی که امروز می‌بینید.

تصویر از دفتر قدیمی میهن ورپرس و آقای رضا راد
تصویر از دفتر قدیمی میهن ورپرس و آقای رضا راد

کافه گفتگو : آقای رضا راد چه عواملی باعث شد تا شما به سمت وردپرس بروید و چرا این پلتفرم را برای فعالیت‌های خود انتخاب کردید؟

آقای رضا راد : من پلتفرم‌های مختلفی رو تست کردم، حتی از کدهای خام HTML و CSS هم اوایل استفاده می‌کردم و سایت‌های مختلفی رو برای مشتریام راه‌اندازی می‌کردم. اما بعد متوجه شدم که یه سیستم به نام سیستم مدیریت محتوا وجود داره که میشه باهاش خیلی راحت‌تر سایت راه‌اندازی کرد. اولش رفتم سراغ یه سیستمی به نام نیوک یا PhpNuke، چون اون زمان وردپرس برام خیلی سخت و پیچیده به نظر می‌رسید و احساس نمی‌کردم بشه به راحتی باهاش سایت راه‌اندازی کرد.

اون سیستم نیوک یه باگ داشت و مشکل اصلیش هم توی آپلود فایل بود. ما با اون سیستم مشکل آپلود فایل داشتیم و نتونستم باگش رو حل کنم. برای همین مجبور شدم یه وردپرس جداگانه نصب کنم روی سایتم تا بتونم با وردپرس فایل‌ها رو آپلود کنم. یعنی باگی که اون سیستم داشت رو نتونستم حل کنم و گفتم خب اوکی، میام با وردپرس این باگ‌ها رو پوشش میدم و از وردپرس در کنارش استفاده می‌کنم. در واقع، وردپرس برای من سایت‌ساز نبود، بلکه فقط یه سیستم برای آپلود فایل بود که روی ساب‌دامین نصب شده بود و باهاش می‌تونستم فایل‌ها رو آپلود کنم.

بعداً متوجه شدم که سایت‌های مختلفی با وردپرس راه‌اندازی شده و وردپرس امکاناتی مثل قالب‌ها و پلاگین‌ها داره که میشه نصب کرد و خیلی راحت‌تر باهاش کار کرد. این موضوع حدود سال ۱۳۸۸ بود. بعد از اینکه فهمیدم وردپرس چقدر قویه، کم‌کم شروع کردم به کار کردن باهاش و دیدم که واقعاً سیستمیه که میشه روش حساب کرد و خیلی آپشن‌های زیادی داره. از سال ۱۳۸۹ دیگه شروع کردم به طراحی سایت‌های مشتریام با وردپرس.

از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۴ به مدت ۵ سال طراحی سایت با وردپرس انجام می‌دادم و از سال ۱۳۹۴ تا حالا که میشه ۹ سال، دارم آموزش وردپرس میدم روی سایت میهن وردپرس. هدفم اینه که به کسانی که سایت وردپرسی دارن و فکر می‌کنن مثل سال ۸۸ من که وردپرس سیستمی پیچیده و سخت بود، به زبون ساده آموزش بدم و کمک کنم که راحت‌تر با وردپرس کار کنن.

کافه گفتگو : آقای رضا راد در آغاز کار با چه مشکلاتی روبرو شدید و چگونه آن‌ها را برطرف کردید؟

آقای رضا راد : اوایل کار واقعاً مشکل خاصی نبود، تنها مسئله‌ای که وجود داشت، پرداخت هزینه‌ها بود؛ مثل اجاره دفتر. من بیزنسی داشتم که از طریق طراحی سایت، حدود ۴ میلیون تومان در ماه درآمد داشتم. اما توی سال ۹۴ اون کار رو کنار گذاشتم و سراغ میهن وردپرس رفتم. راه‌اندازی میهن وردپرس باعث شد درآمد ۴ میلیون تومانی من در ماه، که با دو ماهش تونسته بودم یه ماشین بخرم، به صفر برسه. چون یه ایده جدید داشتم و می‌خواستم روی سایتی کار کنم که همیشه دوست داشتم؛ روی آموزش کار کنم. خب،

این هزینه‌ها توی اون زمان و با درآمد صفر سال ۹۴، بعد از کنار گذاشتن درآمدم از طراحی، واقعاً شرایط رو سخت کرده بود. با این حال چون مطمئن بودم این ایده جواب می‌ده و می‌تونم ازش درآمد داشته باشم، یه دفتر اجاره کردم. دفتری حدود ۴۰ متر توی شهرستان مرودشت، نزدیک تخت جمشید، و ماهی ۲۰۰ هزار تومان اجاره بود. یادمه که یکی دو ماه اول واقعاً برام سخت بود پرداخت اجاره و هرچی از درآمد قبلیم پس‌انداز کرده بودم، صرف اجاره شد. یه سری میز و صندلی و کامپیوتر هم خریدم. از طرفی حقوق کارمندا هم باید پرداخت می‌شد که اینا همه خودش چالش بود؛ ولی من بهش مشکل نمی‌گم.

چالش دیگه‌ای که داشتیم بحث تجهیزات تولید محتوا بود. مثلاً اوایل کار، دوربین نداشتم و با موبایل ویدیوها رو ضبط می‌کردم. اون موقع یه آیفون سری ۶ داشتم که باهاش ویدیوها رو می‌گرفتم. میکروفون خوبی نداشتم و با هندزفری ویدیوها رو ضبط می‌کردم. هنوز هم ویدیوهایی که روی سایت میهن وردپرس هست، مربوط به اون زمانه و مشخصه که کیفیت صدا و تصویر پایینی داره. هر چی که داشتم و نداشتم، اون موقع برای میهن وردپرس هزینه کردم؛ چون می‌دونستم که در آینده درآمد خیلی خوبی ازش خواهم داشت. واقعاً یه سکوی رشد بود، اول برای خودم و بعد قطعاً برای کاربرا.

کافه گفتگو : آقای رضا راد سایت میهن وردپرس چه نوع محتوایی را ارائه می‌دهد و چگونه اطمینان حاصل می‌کنید که محتواها به‌روز و مفید باشند؟

آقای رضا راد :  سایت میهن وردپرس محتوایی که ارائه می‌کند برای دو دسته افراد است: مدیران سایت و افرادی که می‌خواهند از طراحی سایت کسب درآمد کنند. این می‌تواند شامل شاخه‌های مختلفی باشد، از تولید محتوا تا سئو، طراحی UI و UX سایت، و امنیت سایت. به طور کلی، محتوایی که ارائه می‌دهیم، برای مدیران سایت مهم است و باید بدانند.

برای اطمینان از بروز بودن محتوا، خدا رو شکر تعداد کاربران به قدری زیاد شده که یک فرم گزارشات داریم. کاربران به‌طور خودکار گزارش‌هایی می‌فرستند، مثلاً اگر محتوایی بروز نیست و باید بروزرسانی شود. با اینکه هر روز ویدیو ضبط می‌کنیم و هفته‌ای سه ویدیو با کیفیت آموزشی روی سایت و یوتیوب منتشر می‌کنیم و تقریباً هر روز در اینستاگرام ویدیو آموزشی می‌گذاریم، باز هم وقت کم می‌آوریم برای پاسخ دادن به گزارش‌های کاربران. همیشه در تلاشیم که محتوای سایت را بهبود دهیم و می‌شود گفت حدود یک سال است که محتوای جدید منتشر نمی‌کنیم و فقط محتوای قدیمی را بروز می‌کنیم.

تیم میهن ورپرس و آقای رضا راد
تصویر از تیم میهن ورپرس و آقای رضا راد

کافه گفتگو : آقای رضا راد آیا برنامه‌ای برای گسترش نوع محتوای سایت یا خدمات جدید دارید؟

آقای رضا راد : تنها برنامه‌ای که برای گسترش سایتمون داریم، روی خود سایت میهن وردپرس اینه که محصولاتمون و محتوامون رو بهتر کنیم. ما قصد نداریم سبک جدیدی از محتوا در حوزه خاصی اضافه کنیم. به نظر ما، اگر کسب و کاری دارید که داره جواب می‌ده، بهتره همون رو بهبود بدید تا اینکه فکر کنید چطور می‌تونید یک نوع جدید از محتوا یا دسته‌بندی جدیدی از محتوا رو اضافه کنید.

درسته که بیزنس‌های جدیدی مثل هوشینا و چتینا داریم که در حال راه‌اندازی هستند، ولی روی سایت میهن وردپرس تمرکز ما روی بهبود محتواست. هر روز محصولات، دوره‌ها، و خدماتمون رو بهبود می‌دیم. مثلاً در بخش قالب‌های وردپرس، فقط یه دونه قالب داریم و در بحث دوره‌های آموزشی، فقط یه دوره داریم، مثل دوره سایت برتر یا قالب اهورا. این باعث میشه که تمرکز ما روی یک محصول خاص باشه و همون رو بهبود بدیم.

کافه گفتگو : آقای رضا راد چه توصیه‌هایی برای کسانی که تازه وارد دنیای وردپرس می‌شوند دارید؟

آقای رضا راد : توصیه‌ای که برای هر کسی که می‌خواهد وارد دنیای کسب و کار بشود یا کسب و کار جدیدی راه بیندازد، دارم این است که به فکر موفقیت یک‌شبه نباشید. من وقتی به اوایل میهن وردپرس برمی‌گردم، یادم می‌آید که در یکی دو سال اول، فقط یه دفتر ۴۰ متری داشتم و از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب در اون دفتر بودم و هیچ کار دیگه‌ای غیر از کار کردن انجام نمی‌دادم.

حداقل در سال اول و سال دوم، یادم می‌آید که یک اتاق ۱۶ متری داشتیم که دفتر را به شیراز منتقل کرده بودیم و از ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر با تیم کار می‌کردیم. از ۵ تا ۷ عصر کلاس آموزشی برگزار می‌کردیم و بعد از کلاس، ویدیوهای آموزشی ضبط می‌کردیم جلوی یک پرده آبی که در همون اتاق نصب شده بود.

یادم می‌آید که در دو سال اول، مشکلات و سختی‌ها زیادی داشتیم. هیچ وقت نمی‌شود گفت که اون زمان همه‌چیز عالی بوده، اما بعد از اون دو سال، خدا رو شکر، همه‌چیز عالی شد؛ همیشه پول بود، دفتر بزرگ بود، اتاق کار بزرگ بود، خونه خوب بود و ماشین خوب بود. توصیه‌ام این است که اگر قصد دارید بیزنسی شروع کنید، باید آماده باشید که حداقل دو سال اول سختی بکشید. بعد از اون، زندگی راحت‌تر می‌شود چون بیزنسی راه انداخته‌اید که قرار است یک عمر به شما درآمد بدهد.

به ویدیوهای اینستاگرامی و یوتیوبی که می‌گویند “بیا من بهت آموزش می‌دهم یک‌شبه پولدار می‌شوی” و “چطور در یک ماه ۵۰۰ میلیون تومان درآمد داشته باشی” توجه نکنید. با ابزارهایی که الان در بازار وجود دارد، کارها راحت‌تر شده، مثلاً در سال ۹۶ برای یک طرح کارتونی، طراح گرافیست به من هزینه زیادی می‌گرفت و مدت زمان زیادی طول می‌کشید. حالا با هوش مصنوعی، این کارها در کمتر از یک دقیقه انجام می‌شود و حتی بهتر از خروجی‌هایی که قبلاً می‌گرفتم.

اگر رضا راد در دو سال به نتیجه رسید، شما با این ابزارها می‌توانید در شش ماه به نتیجه برسید، ولی نباید انتظار داشته باشید که یک‌شبه به ماهی یک میلیارد تومان برسید. این‌طور نیست که با انتظار بی‌پایه، شکست بخورید و پشیمان شوید. تنها توصیه‌ام همین است و بس.

کافه گفتگو : آقای رضا راد چه عواملی را عامل موفقیت سایت میهن وردپرس می‌دانید و چگونه به این موفقیت دست یافته‌اید؟

آقای رضا راد : وقتی به گذشته و موفقیت سایت میهن وردپرس نگاه می‌کنم، فقط یک دلیل مشخص می‌بینم که باعث این موفقیت شده است. نه کیفیت محتوای خوب که البته در آن دخیل بوده، نه ابزار تولید محتوای مناسب که آن هم مهم بوده، و نه اینکه من زمان زیادی روی کارم گذاشتم، که آن هم تأثیر داشته. اما دلیل اصلی را می‌توانم استمرار بدانم. چون در یک بازه‌ای، تجهیزات خوبی نداشتم، کیفیت محتوای خوبی نداشتم و تعداد نیروی لازم برای این کار را هم نداشتم، اما استمرار داشتم.

همین امروز که دارم با شما صحبت می‌کنم و این مصاحبه را انجام می‌دهم، استودیوی جدیدمان را در شیراز طراحی می‌کنیم و این کار حدود ۲۰ روز زمان می‌برد. در این ۲۰ روز من کارم را متوقف نکردم. الان در اتاقی نشسته‌ام که تقریباً آماده است، فقط یک پرده آبی پشت سرم نصب کردم و دارم ویدئو می‌گیرم. قبل از اینکه با شما صحبت کنم، داشتم ویدئو ضبط می‌کردم.

استمرار خیلی مهم است. ذهن تنبل ما همیشه می‌خواهد به ما بقبولاند که الان نمی‌توانی ویدئو ضبط کنی. الان که فلان، الان که استودیو نداری، الان که ابزار تولید محتوایت آماده نیست، چطور می‌خواهی ویدئو ضبط کنی؟ ذهن تنبل ما همش همین را به ما می‌گوید و ما باید با آن مقابله کنیم. مهم نیست که ابزار مناسب ندارم، مهم نیست که الان زمان ندارم، و مهم نیست که فضای کافی ندارم. تنها چیزی که مهم است، استمرار است و اینکه کاری که باید انجام بدهیم را در همان لحظه انجام دهیم.

کافه گفتگو : آقای رضا راد آیا می‌توانید تجربیات خاصی را از رشد سایت و چگونگی جذب کاربران به اشتراک بگذارید؟

آقای رضا راد : برای اینکه یک سایت بتواند به درآمد پایدار و رشد مداوم برسد، نه فقط درآمد موقت، باید مهارت‌های خاصی را کسب کنیم. ابتدا باید با مدیریت کسب و کار و مدیریت بیزنس آنلاین آشنا شویم. باید خودمان را به عنوان یک مدیر بیزنس رشد دهیم و توانایی‌های لازم برای مدیریت یک بیزنس آنلاین را کسب کنیم، که با مدیریت یک بیزنس آفلاین تفاوت‌هایی دارد.

بعد از آن، باید بتوانیم سایت‌مان را راه‌اندازی کنیم. این کار می‌تواند توسط خودمان یا یک طراح وب‌سایت انجام شود. پس از راه‌اندازی سایت، باید محتوا تولید کنیم، چرا که محتوا پادشاه است، هم برای سایت‌مان و هم برای شبکه‌های اجتماعی.

در مرحله بعد، باید تجربه کاربری (UX) خوبی برای سایت‌مان بسازیم. باید کاری کنیم که کسی که وارد سایت‌مان می‌شود و محتوای ما را می‌بیند، ترغیب شود و از یک بازدیدکننده به یک خریدار تبدیل شود.

پس از ایجاد یک تجربه کاربری خوب، باید کاربرانی داشته باشیم که به سایت‌مان بیایند و از آن تجربه خوب استفاده کنند. بنابراین، باید سایت‌مان را از نظر سئو بهینه کنیم تا در گوگل و موتورهای جستجوگر (و اکنون موتورهای جستجوگر مبتنی بر هوش مصنوعی) نمایش داده شود. همچنین، باید سرعت سایت را افزایش دهیم، امنیت آن را تأمین کنیم و مشکلات را حل کنیم تا کاربران بتوانند از تجربه خوب سایت بهره‌مند شوند.

در نهایت، باید توانایی توسعه سایت را داشته باشیم. این شامل استفاده از روش‌های مختلف برای بازگرداندن و درگیر کردن کاربران می‌شود، از جمله اینستاگرام، یوتیوب، تلگرام، فیس‌بوک، تبلیغات ایمیلی، و تبلیغات پیامکی. مرحله آخر این است که این فرآیند را به اندازه کافی تکرار کنیم تا درآمد ما افزایش یابد.

آقای رضا راد مدیر وب سایت میهن وردپرس
آقای رضا راد مدیر وب سایت میهن وردپرس

کافه گفتگو : آقای رضا راد آینده سایت میهن وردپرس را چگونه می‌بینید و چه برنامه‌هایی برای آینده دارید؟

آقای رضا راد :  آینده سایت میهن وردپرس رو همین چیزی می‌بینم که تا الان پیش رفتیم و البته خب یه سری خدمات جدید بهش اضافه میشه، نه تو خود سایت میهن وردپرس به صورت سایت‌های جداگانه برای اینکه زندگی رو برای مدیران سایت راحت‌تر کنه. ولی خب در حال حاضر تنها برنامه‌ای که برای آینده داریم بهبود همین سایت هست. بهبود محصولات و خدمات‌مون و محتوای سایت و فعلاً هیچ برنامه خاصی برای اینکه قابلیت جدیدی روی سایت اضافه کنیم نداریم.

شاید یه لیست بالای 100 تا داریم از بهبود سایت، ولی برای اینکه تغییر کلی روی سایت بدیم نه. کلیت کار اینه که بتونیم زندگی رو برای مدیران سایت راحت‌تر کنیم بواسطه سایت میهن وردپرس و سایت‌های جانبی که داره. ولی در آینده ممکنه خدماتی اضافه کنیم یا تغییراتی بدیم. ممکنه یه سری از خدمات رو اضافه کنیم به لیست خدماتی که داریم. در حال حاضر مسیر مستقیمی هست که گرفتیم و داریم پیش میریم و اون مسیر مستقیم توسعه و بهبود تمام خدمات و محصولات فعلیمون هست.

کافه گفتگو : آقای رضا راد با توجه به تغییرات سریع در دنیای تکنولوژی، چگونه خود را به‌روز نگه می‌دارید و از تغییرات جدید مطلع می‌شوید؟

آقای رضا راد :  من خودم شخصاً کانال‌های یوتیوب زیادی رو دنبال می‌کنم، هم ایرانی و هم خارجی، مخصوصاً تو حوزه هوش مصنوعی. خیلی سرچ می‌کنم و سعی می‌کنم اطلاعات جدیدی به دست بیارم. پادکست‌های زیادی هم گوش می‌کنم. تو قسمت Discovery گوگل، همون صفحه اول کروم که باز می‌کنید،

کلی مقاله جدید بهتون نشون می‌ده که با توجه به سرچ‌های قبلی شما تو گوگل و فعالیت‌هاتون تو شبکه‌های اجتماعی، به حوزه کاری شما مرتبط هست. من این مقاله‌ها رو مطالعه می‌کنم. معمولاً یه ساعت صبح و یه ساعت شب رو به یادگیری و اطلاع از تغییرات حوزه کاری خودم اختصاص می‌دم. کتاب‌ها رو هم معمولاً به صورت صوتی گوش می‌کنم موقع رانندگی و پادکست‌ها رو وقتی پای سیستم هستم. به جای دیدن فیلم و سریال، سعی می‌کنم آموزش‌های مفید رو تو یوتیوب دنبال کنم

کافه گفتگو : آقای رضا راد تیم میهن وردپرس چگونه سازماندهی شده است و چه ویژگی‌هایی برای همکاری مؤثر در تیم خود اهمیت می‌دهید؟

آقای رضا راد : تیم میهن وردپرس مسیر طولانی و پرچالشی رو پشت سر گذاشته تا به این پختگی کنونی رسیده. در حال حاضر، سازمان ما به صورت آنلاین از هر شهری نیرو می‌پذیره و همه اعضا به صورت دورکاری مشغول به کار هستند. ما دفتر مرکزی نداریم که بچه‌ها یه جا جمع بشن و کارشون رو انجام بدن. به جای اون، از ابزارهای آنلاین مختلفی استفاده می‌کنیم که کمک می‌کنه تیم به خوبی با هم در ارتباط باشه.

ما جلسات هفتگی و روزانه داریم که توش کارها رو با هم هماهنگ می‌کنیم. برای ما، مهم‌ترین چیز اینه که اعضای تیم فعال و با بازدهی خوب باشن. ما اصرار نداریم که همه دقیقاً تو یه زمان مشخص آنلاین باشن، به جز تیم پشتیبانی و فروش. مهم اینه که هر کسی که تو تیم میهن وردپرس هست، حس کنه که سایت، سایت خودش هست و باید مثل عضوی از تیم، از اون مراقبت کنه.

وقتی کسی از سایت نام می‌بره، برای ما مهمه که بگه «سایتمون» و نه «سایتتون». این حس تعلق و مسئولیت‌پذیری خیلی برامون مهمه. هر فرد باید خودش رو عضوی از یه زنجیره بدونه، زنجیره‌ای که اگر یک تکه از اون خراب بشه، کل زنجیر تحت تأثیر قرار می‌گیره. این روحیه همکاری و مسئولیت‌پذیری برای ما اهمیت زیادی داره.

کافه گفتگو : آقای رضا راد فرهنگ سازمانی سایت میهن وردپرس به چه شکل است و چگونه این فرهنگ به کارایی و موفقیت سایت کمک می‌کند؟

آقای رضا راد : فرهنگ سازمانی ما اینطوره که من اعتقاد دارم، اگر من و مدیران میانی سایت کارمون رو درست انجام بدیم، بقیه هم حتماً کارشون رو درست انجام میدن. همیشه همین‌طور بوده که توی تیم، اعضا به هم نگاه می‌کنن و اگر یه نفر کارش رو درست انجام نده، بقیه هم ممکنه به اون شکل عمل کنن. ما خیلی تلاش می‌کنیم به هم احترام بذاریم و هیچ نگاه از بالا به پایینی توی تیم وجود نداره.

همه سعی می‌کنن به اندازه خودشون توی تیم موثر باشن. هیچ درجه‌بندی خاصی نداریم که فلانی مدیر، فلانی مدیر میانی و فلانی زیردست باشه. هر کسی به اندازه خودش توی تیم میهن وردپرس فعالیت داره و برای میهن وردپرس آورده داره و این برای ما قابل احترامه. توی این 9 سال که داریم کار می‌کنیم، غیر از یکی دو مورد، هیچ وقت پیش نیومده که من بخوام بحثی با بچه‌های تیم داشته باشم.

اگر کسی از من درخواست مرخصی کنه، بهش نه نمی‌گم. بلکه بچه‌ها کار رو کار خودشون می‌دونن و دغدغه مشتری رو دغدغه خودشون می‌دونن و سعی می‌کنن به بهترین شکل ممکن کارشون رو انجام بدن. بعضی وقت‌ها یهو ساعت 3 نصف شب بیدار می‌شم و می‌بینم بچه‌ها توی اون قسمت چت سازمانی که داریم آنلاین هستن و دارن کارشون رو انجام می‌دن. واقعاً کاری که دارن انجام می‌دن رو دوست دارن.

کافه گفتگو : آقای رضا راد چه چالش‌هایی را در آینده پیش‌بینی می‌کنید و چگونه قصد دارید با آن‌ها مقابله کنید؟

آقای رضا راد : چالش‌هایی که در آینده داریم، قطعاً کم نیستند. از مسائل دولتی و قانونی مثل مالیات و بیمه گرفته تا مشکلاتی مثل قطع اینترنت و ملی شدن اینترنت. به نظرم همه این‌ها راهکار داره و میشه براشون راه حلی پیدا کرد، بنابراین نگرانی خاصی بابت مسائل آینده ندارم و امید دارم که شرایط بهتر بشه.

قبلاً فکر می‌کردم که شرایط کار در ایران خوب نیست و اگر به امارات برم، شرایط کاری بهتری خواهیم داشت، اما دیدم که اونجا هم مشکلات خاص خودش رو داره. برای گرفتن یک درگاه پرداخت باید سالی حدود 200 میلیون تومان هزینه مجوزها بدی و شرکت ثبت کنی. مشکلاتی مثل کمیسیون و کارمزد هم وجود داره. هر جایی مشکلات و چالش‌های خاص خودش رو داره و خوبی‌های خودش رو هم داره. نمی‌شه گفت ایران بهتره یا خارج از ایران.

چالش‌های خاصی که ما در آینده توی مدیریت کسب و کارمون داریم، مثل سرعت اینترنت، ملی شدن اینترنت، مالیات، بیمه و مسائل دیگه، ایرادهایی هستند که وجود دارند. ولی همه این‌ها راهکار داره. الان نگران نیستم، قبلاً خیلی نگران بودم، ولی الان نه. چون مطمئنم برای هر مشکلی، همون‌طور که تا الان عمل کردیم، بخصوص ما ایرانی‌ها، یه راه حلی پیدا می‌کنیم.

از زمانی که برای پاسخ به این سوالات گذاشتید و به اشتراک‌گذاری تجربیات و بینش‌های ارزشمندتان با ما، صمیمانه سپاسگزاریم. امید داریم که این گفتگو برای خوانندگان ما مفید واقع شود و به درک بهتری از روندهای صنعت وردپرس و موفقیت‌های شما کمک کند.

آقای رضا راد :  خواهش می‌کنم! امیدوارم این مصاحبه برای کاربران مفید بوده باشه و بتونه بهشون کمک کنه که بیزنس خودشون رو راحت‌تر راه‌اندازی و مدیریت کنن. برای شما هم آرزوی موفقیت، شادی، و سربلندی دارم. امیدوارم بهترین‌ها برای شما و کاربرای سایتتون اتفاق بیفته. موفق باشید!

تاریخ آخرین آپدیت:  ۵ام مهر ۱۴۰۳

پایان

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید